Kipspiesje met mousse van rode bieten

Voor de kip:
2 kipfilets
1 ons coburger ham
1 tl chilikruiden (molentje van Verstegen)
lepeltje smaakloze olie
4 druppels Greensweet vloeibare stevia Naturel 
Tapas prikkers

Snij de kipfilet in dikke repen: ongeveer 2 cm. lang en 1 cm breed. 

Meng in een bakje de olie met de kruiden en de zoetstof. Rol hierin de stukjes kipfilet rond. (Er hoeft maar weinig kruiden aan te zitten, vandaar het mengen met de olie voor een goede verdeling)

Rol de coburgerham in kleine plakjes om de kip en steek er een tapasprikkertje in.

Doe een paar kleine klontjes boter in de pan en leg de spiesjes er in. Zodra ze beginnen te bakken, het vuur laag zetten en met een deksel erop laten garen.

Mousse van rode bieten:
250 gram gekookte rode biet
150 ml slagroom
frambozenazijn (of wijnazijn, of een paar verse frambozen)
1 tl Chilikruiden
paar druppels Greensweet vloeibare stevia Naturel
naar smaak peper en zout

Pureer de bietjes tot mousse. Sla de slagroom stijf en spatel deze door de mousse. Voeg de wijnazijn en kruiden toe en breng de mousse op smaak met wat Greensweet-stevia, zout en peper. Serveer het geheel met een schaaltje rode bessen, en tuinkers.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »