Sweet Tomato Taartje

Een heerlijk verrassende combi tussen zoet en hartig! Voor het beste resultaat kun je de gevraagde havermout liefst 24 uur tevoren in water laten weken met stevia druppels, maar dit kan ook korter: 4 uur. Zet de gevraagde 150 gram havermout samen met  10 druppels Greensweet-stevia chocolade smaak in water te weken. Staat er na de weektijd nog water op de mout? Giet dit dan af. 

Dit heb je nodig:
vier vleestomaten, waarvan twee in stukjes gesneden
80 gram lijnzaad
100 gram volkoren boekweitmeel
20 gram sesamzaad
150 gram havermout,  ( zie toelichting hierboven)
twee kleine appels, gewassen en in de schil, in stukken
8 druppels Greensweet vloeibare stevia chocolade
een theelepel vanille bourbon
een eetlepel wijnsteenbakpoeder

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ronde springvorm ( 20 cm) in met kokosolie, bekleed met bakpapier. Pureer in de keukenmachine alle ingrediënten behalve de tomaatstukjes, tot een gladde massa. Roer de stukjes tomaat erdoor. Stort de massa in de vorm en verdeel. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 50-60 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

Recept en fotografie: Monique van der Vloed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »