Sweet Tomato Taartje

 

Sweet Tomato Taartje


Dit heb je nodig:


4 vleestomaten, waarvan twee in stukjes gesneden
80 gram lijnzaad
100 gram volkoren boekweitmeel
20 gram sesamzaad
150 gram havermout,  ( zie toelichting hierboven)
2 kleine appels, gewassen en in de schil, in stukken
8 druppels Greensweet vloeibare stevia chocolade
1 theelepel vanille bourbon
1 eetlepel wijnsteenbakpoeder

Zo maak je het:


Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ronde springvorm ( 20 cm) in met kokosolie, bekleed met bakpapier. Pureer in de keukenmachine alle ingrediënten behalve de tomaten stukjes, tot een gladde massa. Roer de stukjes tomaat erdoor. Stort de massa in de vorm en verdeel. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 50-60 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

Een heerlijk verrassende combi tussen zoet en hartig! Voor het beste resultaat kun je de gevraagde havermout liefst 24 uur tevoren in water laten weken met stevia druppels, maar dit kan ook korter: 4 uur. Zet de gevraagde 150 gram havermout samen met  10 druppels Greensweet-stevia chocolade smaak in water te weken. Staat er na de weektijd nog water op de mout? Giet dit dan af. 

Bron /foto: Monique van der Vloed

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »