Tomatensoep

Grote pan (3 liter) tomatensoep voor de hele familie. 
Bereidingstijd: 0-10 minuten 
Ingrediënten voor 12 personen:
2 pakken Vitafit Tomatensap (Lidl)
2 middelgrote uien gesnipperd
1 blikje tomatenpuree (140 gr.)
1 liter gevogelte of kippenbouillon
500 gr. Soepballen (kippengehakt)
2 tenen Knoflook
30 gr. Bloem
1 bosje Peterselie
Olijfolie
Paar druppels vloeibare Greensweet-Stevia Naturel
Gembersiroop
Room of creme fraiche

Bereidingswijze:
Knoflook en ui bakken in flinke scheut olijfolie, tomatenpuree toevoegen. Voeg de bloem toe en goed blijven roeren totdat er een dikke massa ontstaat. Voeg een scheutje bouillon toe en meng deze voorzichtig met de massa. Voeg daarna geleidelijk de rest van de bouillon en tomatensap toe (om en om). Eventueel met staafmixer de massa glad maken (kinderen houden niet van stukjes in de soep). Voeg de soepballetjes toe. De soep aan de kook brengen zo lang dat de soepballetjes gaar zijn en de peterselie toevoegen. Op smaak maken met scheutje gembersiroop, Stevia of suiker, peper en zout

Serveertips
Afmaken met geslagen room of creme fraiche en peterselie.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »