Choc chip peanut butter muffins

Dit receptje was niet gepland maar kwam zo spontaan in me op. Daarom heb ik ook niet precies alles afgewogen omdat ik eigenlijk zo maar wat deed haha. De muffins vielen in ieder geval erg goed in de smaak bij mijn familie!

Wat heb je nodig:

  • 150 gram havermeel
  • 100 ml (soja) yoghurt
  • 30 gram orange fit vanille whey –> dit kun je weglaten maar geeft net wat meer smaak aan je muffins. Voeg je geen whey toe? Doe er dan wat vanille extract doorheen.
  • 1 flaxseed egg
  • 2 lepels cacao nibs
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl gist
  • Greensweet vloeibare stevia Chocolade ( naar eigen smaak)
  • Pindakaas

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Als eerste ga je een flaxseed egg maken, dit doe je door 2 lepels lijnzaad te mengen met 3 lepels water. Dit doe je in een klein schaaltje en laat je even intrekken zodat het de consistentie krijgt van een ei.
  3. Doe in een grotere schaal de havermeel, (soja) yoghurt, whey, bakpoeder, gist en Greensweet vloeibare stevia chocolade. Meng dit goed door elkaar met een lepel.
  4. Voeg nu de flaxseed egg toe en meng.
  5. Is het beslag te droog? Voeg wat extra water toe op eigen inzicht.
  6. Schep in elk muffinvormpje 1 lepel beslag zodat de bodem helemaal bedekt is.
  7. Pak een theelepeltje en verdeel over elk muffinvormpje een klein beetje pindakaas in het midden.
  8. Vervolgens doe je nog een lepel beslag over de pindakaas heen, je mag geen pindakaas meer zien.
  9. Top de choc chip pb muffins af met wat fijn gehakte pinda’s.
  10. Zet de muffins voor ongeveer 15 minuten in de oven op 180 graden.

 

choc chip pb muffins

 

Bron/foto: Foodforfemke

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »