Gevulde speculaas á la Christel

Voor 12 pers.

Voor het speculaas:
- 100 Gr. Bruine amandelen
- 10 medjooldadels ontpit
- 3 eetlepels kokosolie ( kamertemperatuur)
- 10 druppels Greensweet vloeibare stevia kaneel
- 1,5 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 tot 3 theelepel kruidnagelpoeder( kan je ook zelf malen)
- 100 Gr. Volkoren speltmeel
- 0,5 theelepel backing soda

Voor de spijs:
- 100 Gr. Blanke amandelen
- 6 medjooldadels ontpit en ontveld
- de geraspte schil van een halve biologische citroen
- paar druppeltje amandelessence naar smaak

Maal de bruine amandelen in een keukenmachine tot amandelmeel met grove korrel. Voeg de dadels, kokosolie, stevia, kaneel, gember en kruidnagel toe en mix tot een plakkerig deeg. Meng ondertussen het meel met de bakingsoda. Doe het deeg in een kom en voeg al knedend( met de handen) het speltmeel met bakingsoda toe. Kneed door tot het deeg niet meer aan je handen plakt en vorm er een bal van. Wikkel het in huishoudfolie en leg het in de koelkast weg voor tenminste 4 uur.

Haal het deeg daarna uit de koelkast en verwarm de oven alvast voor op 170 C ' 

Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en maak er gelijke plakken van van ongeveer 15 X 9 en 2 cm dik. Leg dit op bakpapier op een bakblik. Bak de plakken ong. 20 minuten in de oven.

Ondertussen maal je de blanke amandelen in de keukenmachine tot een fijn amandelmeel. Voeg de dadels, de citroenrasp en de essence toe en vorm van dit spijs een gelijke plak.

Haal de twee plakken uit de oven en leg de spijs op een plak en vervolgens de andere speculaas plak op het spijs. ( Voorzichtig want dit kan snel breken) Versier eventueel met blanke amandeltjes door ze in de speculaas te drukken.

Verlaag de temperatuur tot 150 C ' en bak de speculaas nog tien minuten in de oven of tot goed bruin. Laat hem vervolgens afkoelen en klaar is je heerlijk avondje welgekomen!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »