MONIQUE’S MEUKVRIJE SPEKKOEK

 

 

DIT HEB JE NODIG:

  • 10 verse eieren, gesplitst
  • 175 gram boekweitmeel of haver ( mout) meel
  • 60 gram kokosolie/vet op kamertemperatuur ( zacht)
  • drie eetlepels greensweet stevia sweet Xtra
  • twee eetlepels greensweet erythritol
  • 10 druppels greensweet stevia chocolade
  • een mespunt vanille bourbon
  • twee theelepels kruidnagelpoeder
  • twee theelepels nootmuskaat
  • twee eetlepels ceylon kaneelpoeder
  • een theelepel anijspoeder
  • een mespunt cardemon

    Zo maak je het:

    Klop de eiwitten stijf in een vetvrij gemaakte kom. Mix de kokosolie/vet door de dooiers, samen met de suikers en druppels. Meng alle kruiden en specerijen door elkaar. Spatel de eiwitten door het dooiermengsel. Zorg dat alles goed in elkaar in vermengd. Halveer het beslag over twee kommen. Spatel door één helft de kruiden. Zet de oven op grillstand 200 graden. Vet een vierkant ( liefst brownie bakvorm) bakvorm of ovenschaal in met kokosolie. Laat een klein beetje naturel beslag op de boden vallen en beweeg het blik steeds zodanig dat het beslag uitloopt tot een bodem. Grill deze enkele minuten in de oven. Herhaal steeds deze stappen om en om met naturel beslag en kruiden beslag. Snij het geheel in vierkante stukken. SMULLEN MAAR!

Bron/foto: Monique van der Vloed 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »