Vegan havermout-banaan koekjes a la Anna

Wat heb je nodig:

 

- 3 (over)rijpe bananen. Zijn de bananen nog niet goed rijp? Leg ze dan even voor een half uurtje in de oven op 150 gr (ze worden helemaal zwart van buiten, maar de binnenkant blijft goed)

- 120 gr (glutenvrije) havermout

- 50 gr ongezouten noten, gehakt

- 1 tl kokosolie

- 1 flinke tl kaneel

- 5 druppels Greensweet vloeibare stevia Naturel 

Zo maak je het

 

  1. Verwarm de oven op 200 gr
  2. Prak de bananen helemaal fijn (of met een staafmixer)
  3. Smelt de kokosolie in een pannetje
  4. Doe de geprakte banaan met de rest van de ingrediënten en de gesmolten kokosolie in een kom

Dit ‘beslagje’ kun je gewoon rauw proeven, aangezien er geen ei in zit. Proef even of de smaak naar wens is. Zo niet, dan kun je meer kaneel / stevia toevoegen.

  1. Maak er grote ballen van en druk ze plat met de hand. Leg ze op een bakplaat met bakpapier onder.
  2. Bak ze ongeveer 15 min.
  3. Smullen maar!

Bron en foto's:  Anna Ova

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »