Vegan ‘spiegel ei’ met een dikke vette knipoog

 

Vegan ‘spiegel ei’ met een dikke vette knipoog

 

Wat heb je nodig:

Bodem:

115 gram kokosmeel (of kokosrasp),

40 gram raw (ongezouten) cashews,

2 el agavesiroop,

75 gram moerbeien (10 min. laten weken in warm water),

sap van 1 limoen, rasp van een ½ limoen.

Vulling:

300 ml kokosmelk light uit blik (niet uit de koelkast),

30 gram maizena,

6-8 druppels Greensweet vloeibare stevia vanille,

¼ el kokosolie, 

1 theelepel Greensweet icing,

2 verse perziken (gehalveerd) of uit blik.

De vulling kan je ook maken met agar-agar. Dan vervalt de maizena en kokosolie.   

 

Zo maak je het:

 

Bekleed 4 kleine taartvormpjes met bakpapier en zorg dat je ruimte hebt in jouw koelkast!

Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en zet aan. Wanneer je een plakkerig geheel hebt, maak je 4 gelijke ballen.  

Druk de ballen uit in de taartvormpjes en zet deze in de koelkast.

Alle ingrediënten voor de vulling m.u.v. de perziken doe je in de keukenmachine. Zet aan, zodat je een egale substantie krijgt.

Gebruik je agar-agar? Doe de kokosmelk in een schaaltje samen met de Greensweet-stevia producten. Roer goed door elkaar.

Giet de kokosmelk over in een steelpannetje en warm op. Blijf door de kokosmelk roeren met een garde. Na verloop van tijd krijg je een dikke substantie.

Voeg 2 gram agar-agar in een steelpannetje met een laagje water en warm op. Goed roeren. Laat even pruttelen terwijl je roert. Voeg dan de kokosmelk toe en breng weer aan de kook. 

Pak de taartvormpjes uit de koelkast en verdeel de vulling over de taartjes. Leg een halve abrikoos met de bolle kant boven op de vulling. Zet terug in de koelkast om verder op te laten stijven.

Serveer de taartjes met een lekkere dot kokosslagroom.

 

 

Bron/foto: Vegan Flavours

Eigen website: veganflavours.nl

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »