Koude aardappelschotel

Nieuwe aardappelen zijn een prima bron van Vitamine C en kalium. Koude aardappelen verhogen onze bloedsuikerspiegel veel minder dan warme.

Bereidingstijd: Langer dan 1 uur 
Ingrediënten voor 4 personen
Circa 10 (nieuwe) aardappelen
1 rode paprika
6 tomaten of (nog lekkerder) een bakje cherrytomaatjes
2 stengels rauwe bleekselderij (eerst even met dunschiller erover)
3 lente-uien of bakje tuinkers of andere verse groene kruiden zoals daslook, oregano, rozemarijn
2 eetlepels pijnboompitten 
Circa 20 zwarte olijven
1 teen knoflook (evt in kokend water onderdompelen voor minder scherpe smaak)

Voor de dressing, circa 150 ml in totaal:
Scheut appelazijn
100-125 gr zure room, huttenkase of Griekse of volle yoghurt
Flinke scheut olijfolie en koolzaadolie
Zwarte peper, biologisch kruidenzout
2 eetlepels gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden
Enkele druppels Greensweet-stevia naturel of Framboos.

Variatie:
Doe er in kleine stukjes gesneden zoute haring of heel kleine stukjes ansjovis door (ipv de pijnboompitten).

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »