PURE CHOCOLADE ( VEGAN EN SUIKERVRIJ)

Dit heb je nodig:

(* wil je wat minder bitter? Dan kun je ook biologische magere cacaopoeder gebruiken)

Zo maak je het:

Laat de cacaoboter, cacaopoeder en stevia au bain marie smelten, terwijl je regelmatig goed doorroert. Hak de cacaoboter in fijne stukjes, dit zorgt ervoor dat de cacao sneller smelt. Je kunt ieder gewenst vormpje gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld tabletten maken, of bonbons. Tabletten maak je door de cacaomassa in een vierkant bakje te laten harden. Dit kun je vervolgens weer in stukjes breken ( zie foto’s) om heerlijke flikjes te hebben. Laat de chocolade massa in de vormpjes eerst goed afkoelen, zet daarna in de koelkast om verder goed hard te worden. Je kunt nog tal van lekkere smaakmakers toevoegen, zoals vanille bourbon, of ceylon kaneelpoeder of cacaonibs, noten, zaden en pitten. Wees je wel bewust, dat dit meteen extra voedingswaarde, en dus calorieën oplevert + eventuele aanwezige suikers.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »