Suikervrije Marchmallows

Wat heb je nodig:


- Het eiwit van 3 grote eieren
- 14 gelatineblaadjes
- 1 theelepel wijnsteen (crème de tartar)
- 80 gram Greensweet-Stevia icing 
- 20 druppels Greensweet-Stevia vanille
- Kokosmeel om blik te ‘bestuiven’

Hoe maak je het:


- Bekleed een bakblik of ovenschaal van 20 x 20 cm met bakpapier en bestrooi dit met een dun laagje kokosmeel.
- Laat de gelatinebladen weken in koud water tot ze zacht zijn geworden.
- Mix met een (elektrische) mixer in een kom de eiwitten en voeg hier de icing, crème de tartar en stevia druppels toe. Blijf kloppen totdat je pieken kunt maken met het beslag en het volledig stijf is. 
- Laat de gelatine uitlekken in een zeef. En doe deze in een pan. Zet het vuur zo laag mogelijk en laat de gelatine langzaam smelten. Wanneer er geen stukjes gelatine meer zijn, voeg je deze in de merenge.
- Klop dit met de mixer tot een dikke massa. Giet of spatel het beslag nu in je bakvorm en sprenkel er nog wat kokosbloem overheen.
- Laat minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Bron: Kenneth Boom

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »