Appeltaart a la Marieke

Wat heb je nodig:

150 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram roomboter
8 druppels Greensweet vloeibare stevia caramel
1 kleine ei
2 Elstar appeltjes
Kaneel
1 eetlepel custardpoeder of paneermeel
Springvorm van 18cm

Bereiding:


Verwarm de oven voor op 180 graden.
Gebruik een mixer met deeghaken.
Meng de boter met 6 vloeibare steviadruppels door elkaar.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg deze toe.
Voeg de helft van een los geklopt ei toe.
Mix het geheel tot een samenhangend deeg en laat het een kwartier rusten in de koelkast.
Schil de appeltjes en snijd deze in kleine blokjes.
Meng de appelblokjes met kaneel en 2 vloeibare steviadruppels caramel.
Bekleed de bodem en de zijkant van de springvorm met het deeg. Bewaar nog een deel van het deeg voor de bovenkant.
Strooi de custardpoeder of paneermeel op de bodem.
Voeg de appelblokjes toe.
Maak van het resterende deel van het deeg reepjes en leg deze kruislings op de appelblokjes.
Bak de appeltaart in 45 minuten gaar.

Bron/ foto: Puntsgewijs

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »