GEITENKAAS CHOCOLATE CHEESECAKE

DIT HEB JE NODIG:

Voor de bodem:

  • 100 gram volkoren boekweitmeel
  • 100 gram bruine teffmeel of lupinemeel of amandelmeel
  • een banaan, fijn geprakt
  • 35 gram lijnzaad, heel, fijn gevijzeld in de vijzel
  • 15 gram sesamzaad, fijn gevijzeld in de vijzel
  • 15 druppels Greensweet-stevia chocolade
  • 40 ml water ( indien nodig, meer toevoegen)

Voor de topping:

  • 125 gram geitenkaas spread ( biowinkel of lidl)
  • 100 ml water
  • anderhalve eetlepel Greensweet stevia geleisuiker
  • twee eetlepels Greensweet stevia Icing poedersuiker
  • anderhalve eetlepel biologische magere cacaopoeder
  • haver of andere plantaardige melkvervanging

    ZO MAAK JE HET:

    Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een ronde vorm ( 18-20 cm) met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de bodem in een kom stevig door elkaar. Stort de massa in de vorm, en druk met de handpalmen stevig aan. Bak de bodem in het midden van de oven 10 minuten.Verwarm ondertussen in een pan de geitenkaasspread, geleisuiker en water.  Haal de bodem uit de oven en giet de massa uit de pan erover. Bak de taart af in de oven, ongeveer 10-15 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat de taart afkoelen. Meng de cacaopoeder door de poedersuiker. Roer steeds kleine beetjes melk erdoor tot er een licht vloeibaar glazuur ontstaat. Verdeel deze met een lepel over de taart. Laat verder goed afkoelen/hard worden.

 

Bron: Monique van der Vloed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »