Muffins met notellatopping a la Rilana

170 gram (vetvrije) Griekse yoghurt of kwark
1 ei 
45 gram havermout
40 gram lijnzaad
10 gram (circa 10 stuks) hazelnoten 
2 à 3 kleine theelepels wijnsteenbakpoeder 
2 theelepels kaneel 
20 Greensweet vloeibare stevia kaneel

Voor de notellatopping
1 rijpe avocado
1 eetlepel rauwe cacaopoeder
20 à 25 hazelnoten 
10 Greensweet vloeibare stevia vanille
snufje kaneel

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Meng in een kom de Griekse yoghurt met het ei totdat het een romig mengsel is geworden.

Maak de havermout en de hazelnoten fijn in een keukenmachine en meng dit met het lijnzaad, de kaneel en de wijnsteenbakpoeder. 

Doe beide mengsels in één kom en meng het goed door met het zoetmiddel.

Vet vijf muffinvormpjes in met kokosolie of gebruik siliconenvormpjes. Doe hier de muffinmix in en zet voor circa 20 minuten in de oven totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

Mix ondertussen in de keukenmachine de avocado, cacao, hazelnoten, kaneel en zoetmiddel tot een romige pasta. 

Laat de muffins goed afkoelen en smeer er daarna de notellatopping op. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »