Scones

Ingrediënten:
250 g zelfrijzend bakmeel
2 1/2 tl bakpoeder (zakje 16 g, pakje 5 zakjes)
1/2 tl zout
10 druppels Greensweet vloeibare stevia, vanille, amandel, caramel of chocolade
50 g boter of margarine
1 ei
75 ml melk

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 225 °C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Zeef het bakmeel, de bakpoeder en het zout boven een kom.

Voeg de vloeibare stevia toe.

Snijd de boter met 2 messen door het meel.

Klop het ei los met de melk.

Bewaar een 1/2 el van het ei-melkmengsel en schenk de rest bij het meelmengsel.

Kneed tot een samenhangende bal.

Rol het deeg uit tot een lap van 1.5 cm dik.

Steek met het uitsteekvormpje 8 rondjes uit het deeg.


Leg ze op de bakplaat en bestrijk met het ei-melkmengsel.

Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin.

Laat de scones uit de oven op een rooster 10 min. afkoelen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »