SMEUÏGE MARMERCAKE

Dit heb je nodig:

  • twee grote bananen, fijn geprakt
  • drie flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • 200 gram boekweitvlokken of havermout ( droog)
  • anderhalve eetlepel greensweet-stevia sweet Xtra
  • 15 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 175 ml warm water ( indien nodig, meer toevoegen)
  • Om te garneren: kaneelsuiker, gemaakt van50 gram greensweet-stevia erythritol suiker en een  eetlepel ceylon kaneelpoeder
  • Zo maak je het:

    Roer de boekweitvlokken, stevia, bakpoeder en water door de bananenpuree. Als de massa wat te droog en te los-korrelig blijft, een beetje extra water toevoegen. Gebruik een kleine vierante stenen ovenschaal wat in de baklift past. Bekleed deze met bakpapier. Halveer de massa en roer door één helft de cacaopoeder samen met ongeveer 25 ml extra water. Schep nu steeds om en om flinke hoeveelheden naturel en daarop cacaobeslag naast elkaar en op elkaar. Bak de cake op 185 graden 15 minuten, en controleer of hij gaar genoeg is. Zo niet, geef het dan nog ongeveer twee minuten extra. Bestrooi de cake direct uit de fryer met de kaneelsuiker. 

 

Bron: Monique van der Vloed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »