TEFF TOPPERS

Dit heb je nodig:

Voor de vulling/topping:

  • 400 ml biologische kokosmelk ( 24 uur gekoeld, goed uitgelekt) of andere opties ( zie toelichting hierboven)
  • drie eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • gojibessen
  • greensweet-stevia Icing poedersuiker
  • Zo maak je het:

    Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eieren + suikers in een vetvrije kom tot een stevige romige massa. Dit duurt enkele minuten. Spatel de citroenrasp, teff, bakpoeder en vanille erdoor, maak grote, luchtige slagen. Dit zorgt ervoor dat de koeken zo luchtig mogelijk blijven. Schep steeds twee flinke eetlepels van het beslag op de bakplaat, zorg voor voldoende ruimte tussen de koeken omdat ze uitrijzen. Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 10-11 minuten, blijf tussentijds steeds even goed controleren. Laat afkoelen. 

    Klop de room samen met een eetlepel stevia tot een dikke room. Blijft de massa wat te vloeibaar? Voeg dan een eetlepels johannes broodpitmeel toe of een snufje xantangom.

    Leg de koeken in twee rijen op de bakplaat. Draai één rij om. Schep steeds op de omgedraaide koek wat room, en druk de andere koek erop. Hou ongeveer drie kwart van de room over, en spatel daar de cacao door. Het geeft een leuk ” marmer” effect als je de cacao er niet volledig doorheen spatelt  maar dat hoeft natuurlijk niet. Schep de chocoladeroom op de koeken en garneer met gojibessen en poedersuiker.

 

Bron: Monique van der Vloed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »