Vanille cakejes van Jessica Mendels

Wat heb je nodig:

200 gram speltbloem
200 gram kokosolie
70 gram Arenga palmsuiker
70 gram  Greensweet Erythritol
4 druppels Greensweet vloeibare stevia met vanille smaak 

3 eieren
1/2e theelepel bakpoeder
1/2e theelepel zout

Eva was jarig en we vierden feest! Ik probeer altijd alles zo gezond mogelijk te maken, maar omdat ik me nu zo feestelijk voelde en we al aan zoveel restricties zitten op het gebied van voeding, wilde ik een extra lekker cakeje maken en niet volkoren en met veel vezels, maar gewoon heel lekker. We zonder suiker, tarwe en zuivel, maar wel van witte speltbloem.

Omdat ik van lekker makkelijk en snel hou, met niet al te veel afwas, zet ik mijn mixkom op de weegschaal en weeg zo alles in 1x af.
Omdat het een warme dag was, was de kokosolie al lekker zacht. 
Is dat niet het geval, dan moet je deze even laten smelten in een pannetje (au bain-marie) of de magnetron.

Ik heb mijn Magimix 5 minuten aangezet totdat ik een mooi egaal beslag had.
Met twee eetlepels heb ik het beslag over 24 cakevormpjes verdeeld die ik in een cupcake-tray in de oven kan zetten.            

De oven verwarmde ik voor op 180℃ en bakte de cakejes in 20 minuten op 170℃ gaar. Toen ik de eerste keer controleerde of ze gaar waren door er met een satéprikker in te prikken, waren ze meteen goed.
Is dat bij jou niet het geval en zit er nog vloeibaar beslag aan je satéprikker? Laat ze dan nog 5 minuten in de oven staan en controleer daarna opnieuw.      

Bron/ foto: Jessica Mendels www.jessicaonline.nl 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »