VEGAN CHOCO MUFFINS

Dit heb je nodig;

  • een rijpe avocado
  • een grote banaan
  • 300 gram havermout + 250 ml water
  • zes flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder of rauwe cacaopoeder
  • 10 druppels greensweet-stevia chocolade

Extra nodig:

  • papieren cupcake/muffin vormpjes
  • muffintrays

    Zo maak je het:

    Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de muffin trays ( cupcake trays of andere vuurvaste kommetjes kunnen uiteraard ook) met de papieren vormpjes. Pureer de banaan, avocado, drie eetlepels cacao en 10 druppels greensweet vloeibare stevia chocolade in een kom, roer goed door. Je kunt dit ook in een keukenmachine of blender doen. Roer de rest van de ingrediënten stevig door elkaar in een kom.  Vul de cups met een laagje van de havermout massa. Schep daarop een eetlepel chocolade mousse. Daarop tot slot nog een beetje van de havermout massa. Bak de muffins in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-35 minuten,. blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

Bron en foto's: Monique van der Vloed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »