Pompoen kwarktaart

Bodem:
150 gram amandelmeel
40 gram gesmolten kokosolie
5 dadels
5 druppels Greensweet vloeibare stevia amandel

Vulling:
1 kleine oranje pompoen
1 tl gemberpoeder
1 el vanille extract (suikervrij)
25 gram kokosboter
500 gram magere kwark
10 druppels Greensweet vloeibare stevia amandel
5 blaadjes gelatine
1 blokje pure chocola van Greensweet stevia

Bereidingswijze:
Snij de pompoen in parten, verwijder de pitten en snijd hem hierna in blokjes. 
Breng dit samen met een bodempje water, het gemberpoeder, de kokosboter en  het vanille extract aan de kook.
Stoof dit afgedekt voor 15-20 minuten achtjes gaar, haal de pan van het vuur en doe het in de keukenmachine en
mix het tot een gladde puree.
Mocht het nog erg dun zijn dan doe je het even in de pan en lat je het in koken tot een stevige massa.
Laat de pompoen puree goed afkoelen.

Ondertussen ga je verder met de bodem, doe alle ingrediënten in een keukenmachine en meng dit tot een mooi stevig deeg. .Bekleed een bakvorm naar  keuze met bakpapier en vet de randen in met kokosolie.
Zet dit daarna in de koeling.

Als je puree goed is afgekoeld kun je verder met de vulling.
Week de gelatine volgens voorschrift.
Weeg 250 gram puree af en meng dit met de kwark en de stevia druppels tot een mooie gladde massa.
Doe 2 eetlepels van dit mengsel in een pannetje en verwarm dit, los hierna de goed uitgeknepen gelatine in op.
Als de gelatine goed is op gelost, meng je dit bij de rest van het kwarkmengsel, roer het goed door elkaar heen.
Haal je bodem uit de koeling en schenk het mengsel hier boven op.
Rasp vervolgens het blokje chocola over de taart en zet hem zeker 3 uur in de koeling zodat hij goed kan stijven.

Eet smakelijk 

Bron: www.lifelivelove.nl

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »