Chocolade speculaas cookies

pepernotenchocoladecookies-2.jpg

 

Wat heb je nodig: 14 koekjes of voor 6 grote koekjes

225 gram speltmeel,

100 ml kokosolie (gesmolten),

½ theelepel wijnsteenbakpoeder,

75 gram Greensweet chocolade letter puur (geraspt),

50 ml Greensweet Syrup gold,

1 eetlepel amandelmelk,

50 gram Greensweet Brown,

20 gram speculaaskruiden.

Voor de chocolade laag nog eens 50 gram Greensweet chocolade puur (gesmolten)

 

Zo maak je ze:

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng door elkaar.

Stap 3

Meng de natte ingrediënten met elkaar en voeg deze toe aan het meel.

Stap 4

Kneed met je handen tot een deegbal. Wikkel deze in huishoudfolie en leg deze in de koelkast voor 20 minuten.

Stap 5

Haal de deegbal uit de koelkast en maak 14 kleine koekjes van het deeg. Leg ze op de bakplaat en na 15-18 minuten zijn jouw koekjes klaar.  

Stap 6

Wil je er een chocolade laag over hebben? Laat de koekjes dan eerst helemaal afkoelen.

Stap 7

Smelt de chocolade au bain-marie en doop de koekjes voor de helft in de chocolade. Je kan ook te werk gaan met een theelepeltje. Je schenkt dan wat chocolade over het koekje.

Stap 8

Leg de koekjes met chocolade terug op de bakplaat met bakpapier en laat de chocolade hard worden.

Stap 9

Bewaar de koekjes in een trommeltje die je goed kunt afsluiten. Koel en droog bewaren. 

 

Bron/foto: Manon van Vegan Flavours (@veganflavours via instagram )

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »