Appeltaart met amandelspijs

appeltaart.jpg

 

Wat heb je nodig:

Bodem:

100 gram amandelmeel,

100 gram kokosmeel,

100 gram lijnzaadmeel,

1 theelepel wijnsteenbakpoeder,

40 gram greensweet brown,

1 el kokosolie (gesmolten),

1 el speculaaskruiden (koekkruiden of kaneel kan ook),

snuf Himalaya zout 

100-125 ml amandelmelk.

 

Amandelspijs:

125 gram amandelmeel,

125 gram Greensweet Erythritol,

rasp ½ (kleine) bio citroen,

sap van een ½ (kleine)bio citroen,

6-8 druppels greensweet vloeibare stevia amandel (optioneel) 

1 ei-ersatz.

 

Vulling:

3-4 goudrenetten (of een andere appelsoort),

2 el Greensweet Erythritol of greensweet brown 

1 el kaneel.

(ook lekker met gedroogd fruit, zoals rozijnen, vijgen, dadels of abrikozen).

 

Top: 

1/4 van het deeg + 20 gram (glutenvrije)havermout en wat walnoten (andere noten kan ook).

 

Zo maak je het:

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de taartbodem met bakpapier en vet de randen in met wat (kokos)olie. Ik heb een taartvorm gebruikt van 22 cm.

Stap 2

Ga eerst aan de slag met de amandelspijs. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat het zijn werk doen. Wanneer je een bal krijgt zet je de keukenmachine uit. Proef even of het zo op smaak is. Maak een bal en wikkel deze in huishoudfolie en leg voor ongeveer 30 minuten in de koelkast.

Stap 3

Zorg dat jouw keukenmachine schoon is. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine m.u.v. de amandelmelk en zet de keukenmachine aan. Voeg beetje bij beetje de amandelmelk toe. Het deeg mag niet te nat zijn, maar ook niet droog. Maak een bal en wikkel deze in huishoudfolie en leg voor ongeveer 30 minuten in de koelkast.

Stap 4

Schil intussen de appels en snijd ze in blokjes of in platte schijfjes. Doe ze allemaal in een ruime kom en strooi hier de greensweet erythritol en kaneel overheen. Voorzichtig omscheppen.

Stap 5

Pak het deeg uit de koelkast voor de bodem en randen. Houd ¼ deel van het deeg apart. Druk het deeg goed aan op de bodem en bedek de randen met het deeg. Daarna bedek je de bodem met jouw homemade amandelspijs.

Stap 6

Leg de appelschijfjes of blokjes op de bodem.

Wanneer je er graag gedroogd fruit of noten aan toe wil voegen, dan doe je dat bij stap 4.

Stap 7

Verkruimel ¼ van het deeg in een kom en voeg de havermout en wat walnoten toe. Wanneer je een kruimelig mengsel hebt, dan strooi je dat uit op de appelschijfjes of blokjes.

Stap 8

Schuif de taartvorm in de oven en na ongeveer 50 minuten is jouw appeltaart klaar.

Stap 9

Laat de taart afkoelen en snijd er minimaal 8 stukken uit. Lekker met een dot kokosslagroom.

Stap 10

Gaat de taart niet meteen op? Je kan de taart ook goed invriezen. Vries de punten los in en verwarm de oven voor op 170 graden en zet dan jouw punt taart in de oven voor ongeveer 15-20 minuten. Zo heb je altijd een lekker stukje taart in huis.

 

 

Bron/foto: Manon van Vegan Flavours (@veganflavours via instagram)

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »