Bananenbrood met kaneel

bananenbrood.jpg

 

Wat heb je nodig:

 

150 gram speltmeel,

50 gram Greensweet Erythitrol,

100 gram kokosolie,

snuf zout (ik had rocksalt van Santa Maria),

1 fikse theelepel kaneelpoeder,

2 theelepels bakpoeder,

2 medium eieren,

1 theelepel vanille essence

2 overrijpe bananen.

Zo maak je het:

Prak de bananen tot een soort gladde bananensaus. Doe alle droge ingrediënten in een kom en mix alle natte in een andere kom. Voeg bij de natte ingrediënten eerst het "bananensausje" en voeg dan lepel voor lepel de droge ingrediënten toe, terwijl je met een garde de boel luchtig en glad mixt. Als alles erdoor zit giet je je beslag in een ingevette cakevorm (in ons geval het vierkante Airfryer ovenschaaltje). Bak nu in ongeveer 20 minuten je bananenbrood gaar op 170 graden Celsius. Als een satéprikker er schoon uitkomt is je brood gaar en klaar. Wij draaiden het brood nog even om in de vorm en deden het nog 5 min. extra in de Airfryer. Het recept kan natuurlijk ook makkelijk worden gemaakt in de gewone oven.


Veel plezier ervan! Liefs, Mijntje.

 

Bron/foto: Jasmijn van Zomijntje (@zomijntje via instagram )

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »