Bananenbrood

43465031_1956134347804520_1071454466152071168_n.jpg

 

Wat heb je nodig:

3 rijpe bananen
3 eieren
150 gr amandelmeel
50 gram Greensweet Erythritol 
2 tl bakpoeder
60 gr Greensweet stevia pure chocola 
75 gr gemengde noten
20 gr kokosrasp
Snuf zout
1 cakeblik van 23 cm

 

Zo maak je het:


Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
Snijd de bananen in stukjes doe ze in een grote kom en prak ze fijn tot het een papje is.
Doe de eieren erbij en mix met de garde tot een mooi glad beslag.
Voeg het amandelmeel, het bakpoeder , de kokos en het snufje zout toe.
Meg dit met een spatel door elkaar heen tot een mooi stevig beslag
Hak de noten en de chocola fijn en spatel deze dan ook door het beslag.
Vet je cakeblik goed in met kokosolie en giet het beslag in het blik.
Doe het in de voorverwarmde oven en bak het bananenbrood in ongeveer 45 af.
Even met een prikker of breinaald in het midden van het bananenbrood prikken om te kijken of hij gaar is. (De cake is gaar als de prikker er schoon en droog uit komt)
Laat het bananenbrood even afkoelen in het blik en leg hem vervolgens op een rooster om verder af te koelen.

Je kunt het bananenbrood een aantal dagen in de koelkast bewaren of per plakje in vriezen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »