Dirtcake

Wat heb je nodig:

Bodem

 

160 gram Amandelmeel
1 eetlepel cacao poeder
2,5 eetlepel Greensweet Erythritol
2,5 eetlepel Gesmolten boter

 

Pindakaaslaag

 

100 ml slagroom

1 theelepel Greensweet vloeibare stevia naturel

110 gram pindakaas

35 gram Greensweet Erythritol

 

Chocolade pudding laag

 

125 ml amandelmelk

125 slagroom (ongeklopt)

50 gram Greensweet erythritol

2 eidooiers

1 gelatine blaadje

30 gram cacaopoeder

20 gr pure chocolade

3 theelepels ongezoute boter in kleine stukjes

1/2 theelepel Greensweet vloeibare stevia vanille

 

Zo maak je het:

 

Bodem

  1. Meng in een schaal de amandelmeel , cacaopoeder en de erythriyol samen, voeg de gesmolten
    boter toe en roer tot alles goed gemengd is.
  2. Bewaar een handvol voor de bodem apert in een bakje en zet opzij
  3. Bekleed een bakvorm van 20 cm met bakppier en druk het mengsel goed op de bodem.

Pindakaas laag 

  1. Klop de slagroom met de vloeibare stevia tot stevige pieken.
  2. Klop in een andere schaal de pindakaas los met de stevia Erythritol. 
  3. Voeg de slagroom in delen toe met een spatel en vouw rustig door de pindakaas.
    Doordat je het niet gaat kloppen behoud je de luchtigheid.
  4. Verspreid de pindaasmengsel over de korst en zet het in de koelkast.
Chocolade pudding laag:
  · Leg het gelatine blaadje in een schaaltje met koud water.
  1. Verwarm in een steelpannetje de amandelmelk, slagroom en de stevia erythritol.
    Blijf roeren totdat de erythritol is opgelost.
  2. Klop de 2 eidooiers los in een schaaltje en voeg voorzichtig 4 eetlepels van de warme melk toe.
    Dit zorgt ervoor dat het eigeel zich aan de temperatuur kan wennen en niet gaat stollen.
    Voeg daarna het ei mengsel door de warme melk.
  3. Verwarm het mengsel terug op een matige tot lage temperatuur.
    Knijp het gelatine blaadje uit en voeg al roerend toe aan het mengsel.
    Voeg ook de cacao poeder en laat het koken totdat het is ingedikt. 
  4. Verwijder het pannetje van het vuur en voeg de gehakte pure chocolade en de blokjes boter toe.
    Meng de vloeibare vanille ook toe.
  5. Laat 15 min afkoelen voordat je het over de pindakaas laag verspreid. 
  6. Zet de taart voor 3 uur in de koelkast, besprenkel daarna met de overgebleven bodem kruimels.
Tip: gebruik een scherp mes om de zijkanten van de taart los te krijgen.
Houd het mes onder een kraan met warm water, zodat je mooie stukken kunt snijden.
Geniet van deze heerlijke taart, niet alleen laag in calorieën, maar ook nog eens verantwoord!
 
Bron/foto: Sweet Benefits, stacyslifestyle, @stacyvdabeele (instagram)

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »