Gezonde Kandijsuiker

         

 

Gezonde kandijsuiker

Dit heb je nodig:

100 gram Greensweet erythritol 

Steelpan met dikke bodem

Water

Zo maak je het:

Doe ongeveer 100 gram Greensweet erythritol in een steelpan met dikke bodem. Voeg ongeveer drie eetlepels water toe en zet op hoog vuur. Blijf CONTINU  roeren, tot de suiker is opgelost en wat stroperig van de lepel glijdt. Let goed op, laat het niet te lang door koken anders verbrandt de suiker. Laat de hete massa op een vel bakpapier in een grote ovenschaal glijden en laat dit stollen. Je zult merken, dat dit al direct gebeurt dus wees snel met het schenken van de hete massa. Laat dit drogen, zo lang als nodig is. Je merkt vanzelf dat de plak hard genoeg is om te verbrokkelen. Ik adviseer je, om de plak 24 uur te laten drogen, dit geeft het beste resultaat.

Zodra je de plak hebt verbrokkeld, bewaar je de kandij in een schaaltje op een koele plek. Dek het niet af. Je kunt de kandij wekenlang bewaren. Als je dit haalt, want tussendoor snoepen is ook echt onweerstaanbaar!  Deze kandijsuiker bevat geen calorieën, is tandvriendelijk, en heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel. Ook is het geschikt voor Candida-patiënten en mensen met diabetes. Eet echter geen heel bakje achter elkaar op, dat is ook niet gezond.

 

Bron/foto's: Monique van der Vloed

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »