Duitse curry met kruidenzuurkool en oma’s smulfrieten uit de airfryer

     

 

Wat heb je nodig:(Voor twee personen, 14 punten per persoon)

300 gram kip braadworst of kalfssaucijs (is hetzelfde aantal in punten)
1 ui (gesnipperd)
100 ml Remia tomaten ketchup
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels Greensweet Erythritol
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel chilipoeder
3/4 eetlepel kerriepoeder
pittige kruidenzuurkool (hoeveelheid naar smaak, is 0 punten)
200 gram Aviko’s oma’s smulfrieten uit de airfryer
100 ml water
2 theelepels becel light
eventueel 4 eetlepels remia fritessaus 5% (2 per persoon, dan komt er 1 punt per persoon bij!!!!!!)

Zo maak je het:


Maak de frieten in de airfryer volgens de verpakking.
De zuurkool eet je er rauw bij, hoeveelheid naar smaak.
Braad de kipbraadworst zonder olie of vet in 10 minuten in een grillpan gaar. 
Fruit de ui in de Becel aan en voeg de tomatenpuree en toe en roer even goed door elkaar.
Voeg 100 ml water toe en de balsamicoazijn, tomatenketchup en de Greensweet Erythritol suiker en meng goed. Laat een paar minuutjes pruttelen op zacht vuur.
Snij ondertussen de braadworst in stukjes en voeg toe.
Maak af met de sojasaus, chilipoeder en kerrie (naar smaak).
Eet smakelijk!

Bron: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »