Oosters wokgerecht met gepluisde kip a la Sandra

oosterse wokgerecht sandra3.jpg

Wat heb je nodig:(Voor 4 personen, 8 punten per persoon)


250 gram woknoedels (gekookt volgens aanwijzingen op de verpakking)
500 gram kipfilet(voorgekookt, zie bereidingswijze en begin met dit vóór je de rest van het recept volgt)
1 rode (punt)paprika (in blokjes gesneden)
250 gram (kastanje)champignons (in blokjes gesneden)
1 ui (grof gesnipperd)
2 sjalotjes (gesnipperd)
1 rode peper (klein gesneden)
4 tenen knoflook (geplet en klein gehakt)
100 gram taugé (gewassen)
40 gram rucola (gesneden)
stukje verse gember (2x2 cm, geraspt)
1 groentebouillonblokje (opgelost in 50 ml water)
4 eetlepels ketjap manis (zoet)
3 eetlepels sojasaus 
1 eetlepel oestersaus
1,5 eetlepel hoisinsaus
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel Greensweet Erythritol (dat is 0 punten)
peper en zout uit de molen (naar smaak)
eventueel lente uitjes (hoeft niet per se)

Zo maak je het:

Doe de kipfilets in water met vers gemalen peper en zet op het vuur. Als het water kookt het vuur half laag draaien en 8 minuten laten koken met de deksel dicht op de pan. Na het koken afgieten en af laten koelen en uit elkaar pluizen.
Bereid alle andere dingen voor het gerecht voor en zet alles klaar..
Bak de ui, sjalot, peper en knoflook even een paar minuutjes aan in de sesamolie. Blus af met de bouillon. Voeg de paprika, champignons en gember toe en roerbak dit nog een minuut of 5 op half hoog vuur. Doe de ketjap, sojasaus, hoisinsaus, suiker en oestersaus erbij en roerbak dat op hoog vuur nog een minuut of 3. Voeg de gepluisde kip toe en roerbak dit een minuutje mee. Voeg als laatste de woknoedels toe en meng door elkaar. Wok nog even goed door elkaar tot alles goed warm is. Proef even en voeg eventueel peper en/of zout naar smaak toe (ik heb niets meer toegevoegd).
Doe de rucola in een diep bord en schep het eten erop. Serveer de taugé en eventueel lente uitjes apart erbij. 
Eet smakelijk!
Dit is geen pittig gerecht maar wel een smaakvol gerecht. Wil je wat meer pit, vervang dan de hoisinsaus door 2 eetlepels Calvé pindakaas en een eetlepel sambal oelek. Er komt dan wel een puntje bij, dan is het gerecht 9 punten per persoon.

 

Bron / foto's: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »