Pasta saus met oa Greensweet Erythritol

    

 

Wat heb je nodig:

1 kilo kipfilet ( gemalen in de vleesmolen als gehakt)
200 gram bacon (broodbeleg, klein gesneden)
800 gram gezeefde tomaten
1 blik (400 gram) tomaat uit blik
1 blikje ansjovis in olijfolie (46 gram, klein gesneden)
4 stengels bleekselderij (in plakjes gesneden)
1 middelgrote winterpeen (in halve maantjes gesneden)
1 rode puntpaprika ( gesneden)
400 gram champignons (in plakjes gesneden)
1 klein blikje tomatenpuree
3 kleine rode uien (gesnipperd)
1 rode peper (zaadlijsten en zaadjes verwijderd en klein gesneden)
4 tenen knoflook (in plakjes gesneden)
2 eetlepels (zelfgemaakte) Italiaanse kruiden
250 ml rode wijn 
1 eetlepel Greensweet erythritol suiker
20 gram basilicum in olie (van Appie)
5 laurierblaadjes
1 groentebouillon blokje (verkruimeld)
1 rundvlees bouillonblokje (verkruimeld)
1,5 theelepel gerookt paprikapoeder
zout en peper uit de molen naar smaak

Zo maak je het:

Roerbak de ansjovis in olie, bacon, wortel, bleekselderij, knoflook, uien en rode peper op hoog vuur even aan in een grote pan.
Voeg de tomatenpuree toe en roer door elkaar. Blus af met de rode wijn en laat 5 minuutjes pruttelen. Voeg het kippengehakt toe (het klopt dat het gehakt IN HET VOCHT geruld wordt) en rul het kippengehakt met een vork door de rest van het mengsel.
Doe de champignons, de paprika, de tomaat uit blik, de Italiaanse kruiden, de bouillonblokjes, de suiker en de laurierblaadjes erbij en meng goed door elkaar. Laat 60 minuutjes opstaan op zacht vuur zonder deksel, het moet wel blijven pruttelen. Als er na 60 minuten nog teveel vocht in de pan zit, giet het ergste vocht dan af.
Voeg daarna de gezeefde tomaten, het gerookt paprikapoeder en de basilicum op olie toe, zet het vuur hoog en roerbak een minuut of 5 alles goed door elkaar. Zet op een laag vuur (met een plaatje ertussen) en laat 1,5 uur onder af en toe roeren lekker pruttelen met het deksel een heel klein beetje open.
Proef even en voeg eventueel peper naar smaak toe.

Eet smakelijk!

Bron/foto's: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »