Pinda-Kokos kip uit de slowcooker met o a Greensweet Erythritol

  kipkokos.jpg 

Wat heb je nodig:


800 gram kipfilet (in blokjes gesneden)
150 ml Bon Coco biologische kokosmelk light (bij Appie verkrijgbaar)
100 gram Calvé pindakaas light
1 kleine rode ui (grof gesnipperd)
1 kleine ui (grof gesnipperd)
3 tenen knoflook (in plakjes)
1 bosje lente uitjes (in ringen, de helft voor door het gerecht, de rest voor over het gerecht)
2 eetlepels tomatenketchup
20 gram kokosrasp
1 eetlepel sambal badjak
1 dessertlepel Greensweet erythritol suiker
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel bloem
2 kleine maggiblokjes (de ouderwetse in de geel-rode verpakkin, verkruimeld)
peper uit de molen
160 gram (ongekookt) zilvervliesrijst (gekookt volgens de verpakking)

 

Zo maak je het:

Zet alles afgepast, gewassen, gesneden en afgewogen klaar.
Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bloem. 
Doe alle ingrediënten, behalve de lente ui, in de slowcooker. Meng door elkaar en zet de slowcooker 3 uur op low.
Kijk even, is het te vochtig, haal dan de helft van het vocht eruit en laat nog een half uurtje op low staan zonder deksel op de pan.
Maak af met de helft van de lente uitjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Lekker met gewokte paksoi.
Eet smakelijk !

Bron/foto's: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »