Pittige gepluisde kip op geroosterd brood a la Sandra

 PITTIGE GEPLUISDE KIP MET GEROOSTERD BROOD

 Wat heb je nodig: (4 PERSONEN) (WEIGHT WATCHERS PUNTEN=8 PUNTEN PER PERSOON)

500 gram kipfilet (10 minuten voor koken en uit elkaar pluizen)
8 sneetjes volkoren brood
25 gram rucola (gesneden)
4 eetlepels atjar tjampoer
1 rode ui (gesnipperd)
1 rode peper (klein gehakt)
3 teentjes knoflook (geplet en fijngehakt)
3 eetlepels ketjap manis (zoet)
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sambal badjak
1,5 eetlepel Greensweet erythritol suiker  0 punten)
2 kleine maggi-blokjes (verkruimeld, die uit de geel-rode verpakking)
1 eetlepel Dijon mosterd 
1 eetlepel becel light vloeibaar 
zwarte peper en zeezout uit de molen

Zo maak je het:

Breng water aan de kook en doe de kipfilets erin met wat verse zwarte peper. 
Kook de kipfilets op zacht vuur (moet wel blijven koken) en de deksel erop 10 minuten en giet het water af.
Laat afkoelen en pluis de kip uit elkaar.
Doe de becel in een pan of wok en fruit de ui, de rode peper en de knoflook even aan. 
Doe de ketjap manis, de sojasaus, de verkruimelde maggi-blokjes, de Greensweet erythritol suiker, de sambal en de mosterd erbij, roerbak door elkaar en laat een paar minuutjes pruttelen.
Doe de gepluisde kip erbij en meng alles goed door elkaar. 
Laat dit ook een paar minuutjes zachtjes pruttelen. 
Leg de rucola op de sneetjes brood en verdeel de pittige kip eroverheen. Doe er wat atjar bij.
Eet smakelijk!
Wil je het gerecht pittiger, voeg dan sambal toe, hou je niet zo van pittig, halveer dan de sambal en/of de mosterd of laat de mosterd helemaal weg. Een milde mosterd gebruiken i.p.v. Dijon scheelt ook.
Het recept volgend exact zoals hier beschreven is bij de Weight Watchers 8 punten per persoon ( Dat zijn de punten uitgerekend op basis van 2 boterhammen per persoon!)

Bron/foto: Sandra Kemna

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »