Kwarkcake

cake4.jpg

Wat heb je nodig:

  • 500 gram kwark
  • 3 eiwitten
  • 50 gram havermeel
  • 40 gram kokosmeel
  • 50 gram whey (dit kan je ook vervangen voor extra havermeel met eventueel cacao)
  • 20 gram Greensweet erythritol
  • 5 gram bakpoeder
  • snuf zout
  • 250 gram diepvriesfruit (ik gebruikte bosvruchten)

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden

Meng alle droge ingrediënten samen in een kom. Doe daarna de kwark en de eiwitten erbij. Meng dit goed door elkaar zodat er geen klontjes inzitten. Daarna doe je het diepvries fruit erbij. (dit mag gewoon nog bevroren zijn)

Doe het beslag in een cake vorm. Zorg dat de cake vorm bekleed is met bakpapier of dat je hem heb ingevet met boter en bloem.

Daarna zet je de cake voor 65 minuten op 180 graden in de voorverwarmde oven.

         IMG_4013                                IMG_4021

Als je de cake eruit haalt, laat je hem eerst deels afkoelen in de vorm en daarna laat je hem buiten de cakevorm afkoelen. En klaar is je gezonde “natte” cake.

Ik snij hem gelijk in stukken en vries een deel van de cake in stukjes in. Zo heb ik altijd een gezonde

snack in huis.           

                                                  IMG_4024

 

Ga jij deze cake ook maken? Laat het mij weten op instagram. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt.

Veel bakplezier!

Groetjes Tiffany

 

Bron/foto's: TiffsKitchen

Eigen website: https://tiffskitchenblog.wordpress.com/

Instagram: tiffskitchenx

 

 
Advertenties
 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »