Natte Koeien-kwarkcake

koe.jpg

 

Wat heb je nodig:

  • 500 gram magere kwark
  • 75 gram havermeel (havermout fijnmalen)
  • 100 gram eiwit
  • 20 gram chocolade whey
  • 20 gram vanille whey
  • 20 gram cacao
  • 5 gram bakpoeder
  • 25 gram Greensweet erythritol
  • vanille extract

Heb je geen whey? Vervang de chocolade whey door havermeel en een extra lepel cacao en meng de vanille whey door havermeel met vanille extract.

Bereiding

Bekleed een bakblik met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de kwark, havermeel, bakpoeder en de greensweet erythritol in een kom en de eiwitten in een kom. Verdeel dan dit mengsel over twee kommen. In de ene kom doe je de cacao en de chocolade whey erbij en in de andere kom de vanille whey met vanille extract. Meng dit goed door elkaar.

Dan is het tijd om het beslag in het bakblik te doen. In welke volgorde je het wil maakt natuurlijk niet uit. Ik ben zelf begonnen met het chocolade mengsel en daarna het vanille mengsel erop gedaan. Daarna voor de sier wat stippen gemaakt met het chocolade mengsel om het meer een “koeiencake” te maken.

Daarna mot de cake voor ongeveer 60-70 minuten in de oven. Als die klaar is haal je de cake eruit en laat je de cake afkoelen in het bakblik. De cake zakt wel iets in, maar hij smaakt nog net zo lekker.

 

Bron/foto: Tiffany van TiffsKitchen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »