Pompoen appel-kaneel cake

img_20180824_135755.jpg

 

Wat heb je nodig:

300 gram pompoenpuree
80 gram havermeel
30 gram kokosmeel
30 gram whey vanille (kan je vervangen voor havermeel en vanille extract)
10 gram bakpoeder
1 kleine appel (ongeveer 125 gram)
4 gram kaneel
20 gram Greensweet stevia erythritol 

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 175 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.

Meng alle droge ingrediënten met elkaar en meng daarna alle natte ingrediënt er 1 voor en doorheen. Ik heb een handmixer gebruikt zodat het goed gemixt is. Als laatste doe je de appel in kleine blokjes er doorheen. (de schil kan je er gewoon aanhouden, hoeft niet natuurlijk)

dav

Het beslag doe je in het bakblik en dan gaat die voor ongeveer 35 tot 40 minuten in de oven. Laat de cake daarna eerst 10 minuten in het cakeblik afkoelen en daarna haal je de cake eruit. Laat hem goed afkoelen voordat je hem aansnijdt, anders valt die snel uit elkaar. (ik had weer eens geen geduld, waardoor mijn plakjes niet zo mooi werden)

En klaar is je pompoen appelcake. 

 

Bron/foto: Tiffany van Tiffskitchen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »