Chocolade cake á la Jasmien

Ingrediënten:
- 220 gram boter (kamertemperatuur)
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel essence de vanille 
- 30 gram Greensweet stevia suiker x-tra sweet
- 4 eigeel (kamertemperatuur)
- 4 eiwit (kamertemperatuur)
- 2 grote repen pure Greensweet chocolade repen (á 42 gram)

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zeef de bloem bij de boter (laat een beetje boter over om bij de chocolade te doen, ongeveer 20 gram) en voeg bakpoeder toe. Meng dit tot een stevig mengsel (best met de handen)

Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en voeg wat boter bij de chocolade

Klop ondertussen het eigeel met de Greensweet stevia suiker en essence de vanille en voeg het mengsel bij de boter en bloem

Nu voeg je de gesmolten chocolade bij het mengsel en meng goed

Klop de eiwitten tot je de pot ondersteboven kan houden tot er niets uitvalt :)

voeg het eiwit bij het mengsel en spatel het erdoorheen (net zoals je een mousse maakt). Zo krijg je een luchtig mengsel.

Doe het geheel in een cakevorm en hop de oven in.

Het eerste kwartier hou ik de temperatuur op 180°C, en dan nog eens een 20 à 25 minuutjes bij 170°C. Let op, iedere oven is anders. Komt de prikker er droog uit, haal de cake dan uit de oven want anders kan die te droog worden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »