CHOCOLADE EN SALTED CARAMEL KRUIDNOTEN ( VEGAN, GLUTENVRIJ)

Dit heb je nodig:

Voor de kruidnoten:

  • 40 gram gesmolten kokosolie
  • twee flinke eetlepels greensweet-stevia Xtra sweet
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • een kleine banaan, gepureerd
  • twee flinke eetlepels speculaaskruiden
  • 400 gram havermoutmeel ( glutenvrije havermout in de blender tot meel vermalen)
  • warm water

Voor de chocolade coating:

Voor de salted caramel coating

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de noten in een kom stevig door elkaar en voeg steeds kleine beetjes warm water toe tot er een stevige deegbal ontstaat. Kneed de bal kort flink stevig door. Draai balletjes uit het deeg en druk licht plat op de bakplaat. Bak de kruidnoten in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

Voor de chocolade coating roer je alle ingrediënten samen in een kom en voeg je steeds HELE KLEINE BEETJES  warm water toe, roer tot er een stevig glazuur ontstaat. Rol de kruidnoten door het glazuur en laat drogen.

Voor de salted caramel coating  roer je alle ingrediënten in een kom door elkaar terwijl je STEEDS HELE KLEINE BEETJES water toevoegt. Rol de kruidnoten door het glazuur en laat drogen. De coating zal niet geheel hard opdrogen.

Bron / foto's: Monique van der Vloed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »