Kerstkoekjes

INGREDIENTEN

Boter om in te vetten
1 sinaasappel
350 gram zelfrijzend bakmeel
4 druppels vloeibaar kaneel
200 gram boter
1 ei
20 gram X-tra sweet of 100 gram Erythritol
bloem om te bestuiven
125 gram Icing
1 eetl. gehakte gekonfijte sinaasappelsnippers of zilverpilletjes (als decoratie)
lint of koord

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160ºC. Vet een bakplaat in. Boen de sinaasappel schoon, rasp 2 theelepels van de schil en pers de vrucht. Meng bakmeel met 3 druppels kaneel. Voeg de boter in blokjes toe en vorm er met een koele hand een kruimelig deeg van. Klop het ei los en voeg dit met de X-tra sweet en sinaasappelrasp door het meelmengsel. Kneed alles tot een soepel deeg. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ½ cm dik. Steek er dennenboompjes of sterren uit en leg die op de bakplaat. Steek een ruim gaatje in het deeg als u de koekjes in de kerstboom wilt hangen. Bak de koekjes in het midden van de oven in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Laat ze iets afkoelen zodat ze stevig zijn voordat u ze van de bakplaat haalt. Meng de Icing, 1 druppel kaneel en 2-3 eetlepels sinaasappelsap tot een dik glazuur. Bestrijk de koekjes hiermee en verdeel daarover de versiering. Rijg een lintje of koordje door de koekjes en hang ze in de boom

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »