Pandan Tulband

Dit heb je nodig:

  • vijf eidooiers ( gebruik de eiwitten bijvoorbeeld voor schuimpjes te maken! )
  • 150 gram volkoren boekweitmeel
  • 50 gram lupinemeel
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra en twee eetlepels greensweet-stevia erythritol suiker
  • 200 ml biologische kokosmelk
  • drie eetlepels arrowroot
  • twee flinke eetlepels kokosolie/vet, op kamertemperatuur
  • 175 ml pandan extract ( zie toelichting hierboven)
  • een theelepel vanille bourbon 

    Zo maak je het:

    Vet een middelgrote tulbandvorm GOED in met kokosolie. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten in een grote kom en roer dit zeer stevig door elkaar. Zorg ervoor dat er geen klontjes achterblijven. Stort het beslag in de tulbandvorm, en verdeel. Tik de vorm enkele keren stevig aan op het aanrecht. Bak de tulband in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat de cake goed afkoelen. Tik voorzichtig uit de vorm en bestrooi eventueel met Greensweet Icing poedersuiker.

 

Bron: Monique van der Vloed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »