Meukvrije Atjar Tjampoer

atjar.jpg

Dit heb je nodig: ( voor twee grote weckpotten vol)

  • 180 gram bamboescheuten, in zeer kleine stukjes gesneden
  • 1 kleine zoete aardappel, gewassen en in de schil, in dunne plakjes gesneden
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 2 bloemkoolroosjes, fijn gesneden
  • 2 broccoliroosjes, fijn gesneden
  • de stengels en kruid van een venkel, in kleine stukjes gesneden ( of een stuk venkel)
  • 100 ml natuur of rijstazijn
  • 200 ml water
  • 2 eetlepels kurkuma
  • een snufje zwarte peper
  • 2 eetlepels kerrie masala
  • 1 eetlepel mosterdpoeder
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 3 eetlepels Greensweet Extra Sweet
  • 2 eetlepels Greensweet Erythritol
  • 1 eetlepel arrowroot + 2 eetlepels of meer water

Zo maak je het:

Doe het water, azijn, gesneden groente en kruiden en specerijen, en de stevia in een pan, en breng aan de kook, terwijl je regelmatig doorroert. Maak intussen een papje van de arrowroot en het water. Zodra de groente beetgaar zijn geworden ( gemiddeld 10 minuten kooktijd) het papje in één keer toevoegen en goed door roeren. Voeg als laatste de bamboescheuten toe en roer stevig door. Vul de potten met de Atjar en laat afkoelen.

Als de Atjar is afgekoeld kun je hem gaan proeven. Als je de smaak nog wat te flauw vind, kun je er nog wat extra kruiden, specerijen en erythritol aan toevoegen.

Je haalt uit dit recept twee grote potten. Gebruik liefst weckpotten, die goed afsluitbaar zijn. Je kunt de potten dan ongeveer twee weken bewaren in de koelkast.

 

Bron/ foto: Monique van der Vloed

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »