Chocolade soft cakes met aardbeien vulling ( vegan)

              

 

 

CHOCOLADE SOFT CAKES MET AARDBEI-VULLING ( VEGAN)

Dit heb je nodig:

( voor de cakejes:)

Voor de vulling:

Voor de topping:

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer alle ingrediënten voor de cakes in een kom door elkaar en voeg steeds wat water toe tot de massa smeuïg is. Vul de vormpjes met het beslag en bak de cakes in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen. Snij de cakes na het afkoelen voorzichtig door midden.

Maak ondertussen de jam: doe alle ingrediënten in een pannetje met dikke bodem, en verwarm de massa op hoog vuur terwijl je blijft roeren. Zet de staafmixer in de pan, en pureer alles fijn. Smeer wat aardbeienjam op de onderste deel van een cakeje, en druk het bovenste deel er voorzichtig op.

Roer de cacao en greensweet extra sweet door de gesmolten olie en laat dit, terwijl je af en toe een beetje roert, ongeveer 5-8 minuten staan. Zodra de massa begint terug te stollen, steeds voorzichtig een cake door de massa heen halen.

TIP: gebruik latexvrije-wegwerphandschoentjes, want je vingers worden behoorlijk ” vies” maar je kunt ze uiteraard ook lekker aflikken na het klusje  Laat drogen.

Je kunt op de chocolade laag nog tal van lekkers strooien, om de cakes extra lekker en luxe te maken, zoals:

  • kokosrasp of snippers
  • amandelschaafsel
  • stukjes zuidvruchten
  • cacaonibs
  • fijn gehakte nootjes
  • sesamzaadjes

 

Bron/foto's: Monique van der Vloed

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »