Friszure Yoghurttaart met ananas a la Stacy

friszure yoghurttaart met ananas.jpg

 

Wat heb je nodig: 

4 eieren gesplitst

1 el. Greensweet Extra Sweet

1 el. Greensweet Erythritol

5 el. Spelt bloem

4 deciliter Griekse yoghurt

Rasp van 1 citroen Sap van 1 citroen

100 ml water

200 gr. Kokosbloesemsuiker

50 ml sap van ananas

4 schrijven ananas

Zo maak je het: 

Verwarm de oven voor op 180°C

1. Klop de eierdooier met de Greensweet stevia (X-tra Sweet & Erythritol) tot een lichte en luchtige massa. Zeef de spelt bloem boven het eiermengsel, schep rustig de bloem erdoor.

2. Voeg de yoghurt, citroensap en sap van een halve citroen erdoor heen tot alles goed is vermengd.

3. Klop de eiwitten tot een stevig schuim en voeg het schuim in delen toe aan het yoghurtmengsel met een spatel. NIET ROEREN.

4. Giet het mengsel in een ingevette springvorm, bak de taart 40 a 60 min tot de bovenkant mooi bruin is. Hij moet als een soufflé gerezen zijn, maar het is niet erg als hij daarna weer een beetje inzakt.

Voor de ananas siroop:

Laat het water, suiker, overige citroensap, ananassap inkoken tot siroop. Laat de siroop daarna even afkoelen in de koelkast. Gril de ananas schrijven, leg ze daarna bovenop de taart met een lekkere scheut siroop.

Smakelijk !

Bron/foto: Stacy van den Abeele Schell

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »