Oliebollen uit de oven

 

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

Roer alle ingrediënten in een kom goed door elkaar. Het moet een smeuïg, maar stevig beslag worden. Blijft het wat te droog, voeg er dan een klein beetje extra melk/water aan toe maar pas op dat je het niet te nat maakt. Wikkel de kom in een schone doek en laat het beslag op een warme plek een uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet een kom met heet water klaar om je handen in te kunnen dompelen. Dompel steeds je handen in het water en trek wat van het beslag uit de kom, maak er oliebolletjes van. Je kunt geweekte rozijnen aan het beslag toevoegen als je rozijnenbollen wenst. Bak de oliebollen 10 minuten in het midden van de oven. Haal ze uit de oven en keer ze om. Bak ze opnieuw 10 minuten. Haal ze opnieuw uit de oven en draai ze opnieuw, zodat de meeste kanten goed garen. Laat de bollen ongeveer 15-20 minuten in de oven garen, terwijl je blijft controleren. Blijf dit doen, omdat de bollen anders droog uit de oven komen. Laat afkoelen. Bestrooien met Greensweet-stevia Icing poedersuiker!

 

Bron/foto: Monique van der Vloed

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »