Oliebollen uit de Airfryer

fryer oliebollen.jpg

 

Dit heb je nodig:

  • 250 gram boekweitmeel
  • 20 gram psyllium vezels
  • 3 eetlepels Greensweet Extra Sweet
  • anderhalve eetlepel avocado olie ( kokosolie kan ook)
  • 4 gram biologische droge gist
  • 200 ml haver of andere melkvervanging
  • een eetlepel ceylon kaneelpoeder

Extra nodig:

Zo maak je het: 

Meng gist, greensweet extra Sweet, boekweit, psyllium, olie, kaneel en melk tot een stevige bal. Als de massa te droog en te los korrelig blijft, ietsje meer melk toevoegen, maar let op dat je het niet te nat maakt. Smeer de bal in met een heel klein beetje avocado olie. Bedek de kom met een schone doek en laat alles ongeveer 80 minuten rijzen.

Halveer het deeg, en meng door één helft ( indien gewenst) een kopje geweekte en uitgelekte rozijnen. Draai er oliebollen van. Gooi wat Icing poedersuiker in een kom en haal de oliebollen door de poedersuiker tot alles mooi is bedekt. Warm de airfryer op ( ongeveer 5 minuten) op 200 graden. Doe de oliebollen in de bak lift, zorg voor genoeg ruimte tussen de bollen. Bak de bollen 5 minuten. Keer ze daarna om, en bak ze 10 minuten. Controleer ze dan opnieuw, en geef ze eventueel nog enkele minuten extra als ze nog niet goed goudbruin zijn gegaard.

Bestrooi rijkelijk met Greensweet Icing poedersuiker!  Bewaar de bollen in een goed afsluitbare box op een koele plaats.

 Bron/foto: Monique van der Vloed

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »