Ananascake

Ananascake.jpg

 

Dit heb je nodig:


- vier eieren, gesplitst
- twee eetlepels Greensweet Extra Sweet
- 125 gram amandelmeel 
- 75 gram hazelnootmeel
- 125 ml haver of andere melkvervanging
- een verse ananas, in ringen
- Anderhalve eetlepel ( circa 15 gram) wijnsteenbakpoeder
- Om te garneren: ceylon kaneelpoeder

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een vierkant cakeblik/vorm ( middelmaat) in met kokosolie en bekleed met bakpapier. Klop in een vetvrij gemaakte kom de eiwitten met een eetlepel Greensweet extra sweet stijf. Voeg de dooiers, melen, melk, bakpoeder en de andere eetlepel greensweet extra sweet in een kom en roer door elkaar. Pureer drie kwart van de ananas tot een puree, snij de rest in blokjes.

Roer de eiwitten door de dooier massa. Stort alles in de vorm en verdeel. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

Verdeel de ananaspuree over de cake, en verdeel de ananasblokjes er overheen. Bestrooi tot slot met kaneelpoeder.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »