Biodynamische Roomboterkoek ( Glutenvrij)

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet een ronde ( liefst boterkoek) vorm in met roomboter. Kneed alle ingrediënten in een kom stevig door elkaar en voeg een heel klein beetje water toe om de massa steviger te maken. Pas op dat je niet teveel toevoegt, het moet een stevige deegbal worden. Druk het deeg met je handpalmen uit in de vorm en vorm er een mooie platte koek van.

Je kunt als je wenst, een leuk ruitjesmotief in de koek maken door met een mesje strepen te trakken in het deeg. Bak de roomboterkoek in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten. Laat de koek vervolgens langere tijd goed afkoelen, hij moet hard worden.

Lekker met een laagje greensweet-stevia ICING poedersuiker!

 

bron/foto: Monique van der Vloed

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »