Boekweit stol

boekweit stol.jpg

 

Dit heb je nodig:

voor de stol:

  • 650 gram boekweitmeel
  • 2 verse eieren
  • 15 gram ( wijnsteen)  bakpoeder
  • 3 eetlepels Greensweet Extra Sweet
  • een koffiekopje zonnebloempitten
  • 1 eetlepel psyllium of twee eetlepels lijnzaad
  • 2 stengels verse citroengras, fijn gesnipperd
  • warm water

Voor de topping:

Voor de garnering:

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een vierkante brownievorm met bakpapier. Roer alle ingrediënten voor de stol in een kom stevig door elkaar en voeg water toe, tot de massa goed smeuïg is geworden. Zorg ervoor dat het echt goed smeuïg is, zodat de stol niet te droog opbakt. Stort de massa in de vorm en verdeel.

Roer alle ingrediënten voor de topping in een kom door elkaar en voeg ook hier voldoende water toe om de massa goed smeuïg te maken. Stort op de massa in de vorm en verdeel. Bak de stol in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf goed controleren. Laat afkoelen.

Maak een glazuur van de cacao, Greensweet extra sweet en water en besmeer de stol rijkelijk.

 

Bron/foto: Monique van der Vloed

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »