Carrot cake

carrotcake greensweet stevia3.jpg


Een heerlijke smeuïge taart

Bereidingstijd: 20 minuten bereiden -  35 minuten in de oven

Wat heb je nodig:  voor 1 ‘Carrot cake’ - circa 10 taartpunten (bakvorm 22 cm):


-150 gram geraspte wortel
-2 bananen
-200 gram spelt meel
-50 gram Greensweet Extra Sweet
-100 ml magere melk
-60 gram walnoten
-2 eieren
-2 theelepels koek- en speculaaskruiden 
-2 theelepels kaneel 
-1 zakje bakpoeder (16 gram)

Topping:

-100 gram zuivelspread naturel light
-25 gram boter (op kamer temperatuur)
-sap van ½ citroen
-2 eetlepels Greensweet Extra Sweet
-10 gram walnoten  

Zo maak je het:

Bereiding van het beslag:


Verwarm de oven voor op 175 graden. Rasp de wortelen en hak de walnoten fijn. Mix de bananen, de magere melk, de eieren en de Greensweet Stevia Extra Sweet tot een glad geheel. Meng in een kom het spelt meel, het zakje bakpoeder, de koek- en speculaaskruiden en de kaneel goed door elkaar. Voeg dit vervolgens toe aan het beslag en mix dit op de hoogste stand minimaal 2 minuten, zodat het beslag goed luchtig wordt.

Vet ondertussen een springvorm in (22 cm) of bekleed deze met bakpapier.
Als het beslag klaar is bak je de Carrot cake voor 35 minuten in het midden van de oven. Controleer met een satéprikker na 35 minuten of de Carrot cake  gaar is.  Zet vervolgens de oven uit en laat de Carrot cake afkoelen in de oven met de deur open. Als de Carrot cake afgekoeld is kan je aan de slag met de topping!

Bereiding topping:

Meng de zuivelspread naturel light, de boter op kamertemperatuur, 2 eetlepels Greensweet Extra Sweet en het sap van de halve citroen in een bakje. Klop het geheel met een garde goed luchtig, zodat het mengsel wat stijver wordt.
Zodra de topping goed opgeklopt is, kan je de afgekoelde taart met de topping gaan besmeren.
Bestrooi als laatste de carrot cake met stukjes walnoot en dan is die helemaal klaar!

 

Bron/ foto's : Lotte Brands ( @lottebrands via instagram)

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »