Chocolade/Kiwi cupcakes

Chocolade-Kiwi cupcakes.jpg

 

Onweerstaanbaar lekker! 100% meukvrij en geschikt voor veganisten. 

Dit heb je nodig:

- 200 gram pecannoten
- 125 gram blonde gedroogde moerbeien
- 2 eetlepels Greensweet extra sweet
- 6 kiwi’s geschild
- 2 bananen
- anderhalve eetlepel wijnsteenbakpoeder

Voor de chocolade topping:

- 150 gram kokosolie, gesmolten
- 8/10 druppels Greensweet vloeibare stevia druppels, chocolade
- drie eetlepels magere biologische cacaopoeder of rauwe cacaopoeder

Om te garneren:

- schijfjes kiwi 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een muffin tray klaar. Knip uit vellen bakpapier vierkante stukken. Maal in de keukenmachine de moerbeien, pecannoten, Greensweet extra sweet, drie kiwi’s, en de bananen tot een romige massa. Snij twee kiwi’s in zeer kleine stukjes en doe in een kom. Voeg de massa uit de keukenmachine in de kom en voeg het bakpoeder toe, roer goed door elkaar. Druk steeds een velletje bakpapier in een vormpje en vul deze met het beslag. Bak de cupcakes in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

Maak de chocolade: roer door de kokosolie de Greensweet vloeibare stevia druppels en cacao. Zet dit 5 minuten in de koelkast om terug te stollen. Zodra er een rand is ontstaan langs de kom, deze weer door de chocolade roeren en nog ongeveer 4/5 minuten buiten de koelkast verder terug laten stollen. Let op: dit kan vrij snel gaan, blijf er dus bij. Zodra de chocolade wat dikker is geworden, deze royale opsmeren op de cupcakes. Zet de cupcakes in leuke papieren vormpjes . Snij de laatst overgebleven kiwi in schijfjes en druk in de chocolade. Bestrooi eventueel nog met wat stevia suiker. Laat verder hard worden.



Bron/foto: Monique van der Vloed

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »