Chocolade Speculaas cake

CHOCOLADE-SPECULAASCAKE.jpg

Wat heb je nodig:

Voor de cake:

  • 1 grote banaan, fijn geprakt
  • 2 flinke eetlepels greensweet Extra Sweet
  • 1 theelepel vanille bourbon ( optioneel, maakt het wel lekkerder)
  • 2 flinke eetlepels speculaaskruiden
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • 475 gram havermout meel ( havermout in de blender fijn vermalen)
  • warm water

Voor de glazuurlaag:

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een middelgroot vierkant bakblik met bakpapier. De gemakkelijkste manier om dat te doen is van een vel bakpapier een prop te maken en de prop weer uit te vouwen en deze in de vorm te drukken. Dit geeft tevens een leuk effect in de cake. Roer alle ingrediënten voor de cake in een kom samen, voeg kleine beetjes warm water toe tot de massa smeuïg is geworden. Stort in de vorm, tik de vorm een paar keer stevig aan op het aanrecht en bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren.

Laat de cake goed afkoelen. Maak een stevig glazuur door de cacao door de Greensweet Icing te roeren en steeds hele kleine beetjes water toe te voegen. Besmeer de cake met het glazuur en laat verder drogen.

 

Bron/ foto:Monique van der Vloed

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »