Chocolade worteltaart

Chocolade worteltaart.jpg

Wat heb je nodig:

Voor de taart:

  • 8/9 wortels, gewassen en schoon geschrapt 
  • twee bananen 
  • anderhalve eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • 200 gram zonnebloempitten
  • 200 gram walnoten
  • anderhalve eetlepel Fiberfin * of psyllium
  • vier flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • 200 ml haver of andere melkvervanging
  • drie eetlepels Greensweet Extra Sweet

Voor de topping:

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een hoge ronde springvorm ( 22 cm) in met kokosolie, bekleed met bakpapier. Pureer in de keukenmachine eerst alles voor de topping tot een fijne massa. Hou wat van de wortelrasp apart, om er heel door te spartelen. 

Pureer de ingrediënten voor de taart in de keukenmachine tot een zeer fijne massa. Stort de massa in de vorm en verdeel. Stort de topping er overheen, verdeel. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.


 

Bron/foto: Monique van der Vloed

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »