Chocolade worteltaart

Voor de taart:
8/9 wortels, gewassen en schoongeschrapt 
twee bananen 
anderhalve eetlepel wijnsteenbakpoeder
200 gram zonnebloempitten
200 gram walnoten
anderhalve eetlepel Fiberfin * of psyllium
vier flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder
200 ml haver of andere melkvervanging
drie eetlepels Greensweet-stevia kristal sweet Xtra

Voor de topping:
3/4 wortels, geraspt
100 ml haver of andere melkvervanging
10 druppels Greensweet karamel
twee bananen

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een hoge ronde springvorm ( 22 cm) in met kokosolie, bekleed met bakpapier. Pureer in de keukenmachine eerst alles voor de topping tot een fijne massa. Hou wat van de wortelrasp apart, om er heel door te spartelen. 

Pureer de ingrediënten voor de taart in de keukenmachine tot een zeer fijne massa. Stort de massa in de vorm en verdeel. Stort de topping er overheen, verdeel. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

Recept+ fotografie: Monique van der Vloed
www.moniquevandervloed.nl

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »